Az idei szezonban tér vissza a Formula-1 versenynaptárba a Mexikói Nagydíj, ebből az alkalomból teljesen újjáépítették és némileg módosították is a fővárosban található Autódromo Hermanos Rodríguez pályát. Elsőkét a Red Bull és a Toro Rosso egy-egy pilótája autózott körbe az új, még be sem fejezett aszfaltcsíkon.

Daniel Ricciardo-nak ezúttal egy utcai autó, egy Infiniti Q50 Hybrid jutott, övé volt a dicsőség, hogy az aktív F1 pilóták közül elsőként hajtson körbe a pályán. Aztán csatlakozott hozzá Carlos Sainz Jr., aki egy 2011-es Red Bull RB7-es Formula-1-es versenyautóval körözött mellette. A 4,3 kilométeres hosszúságú pályán 17 kanyar található, és van egy különleges hangulatot nyújtó stadion rész is.

Daniel Ricciardo úgy nyilatkozott a pályáról, hogy az jó keveréke a lassú és gyors kanyaroknak, és igazi kihívás lesz azon versenytempóban végighajtani egy F1-es autóval. Noha csak novemberben rendezik meg – 23 év kihagyás után – a Mexikói Nagydíjat, arra már minden belépőjegyet eladtak a szervezők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!