Kék-fehér vagy fehér-kék lehet az autó Kék-fehér vagy fehér-kék lehet az autó

Alig pár nappal azt követően, hogy a Ford Fiesta WRC első versenyén hármas győzelmet szerzett, máris elkészült az első, közúti használatra szánt sportváltozat.

A raliautóhoz hasonlóan a háromajtós karosszériát vették alapul, a motortérben is 1,6-os négyhengeres dolgozik, a közúti változat azonban nélkülözi a turbófeltöltőt. Az eredetileg 120 lóerős motor teljesítményét 134 lóerőre növelték, a nyomaték 160 Nm-re emelkedett, ami nem tűnik soknak, de a 100-ra gyorsulás idejét 1,2 másodperccel, 8,7 másodpercre csökkentették.

134 lóerő - nem hangzik soknak, de 1,2 másodperccel hamarabb ugrik 100-ra 134 lóerő – nem hangzik soknak, de 1,2 másodperccel hamarabb ugrik 100-ra

Az autót kék színben fehér csíkokkal, vagy fehérben kék csíkokkal lehet megvásárolni, az utastérben kék varrással dobják fel a sportüléseket és a bőrkormányt, és Ford Motorsport padlószőnyegeket is kap az autó. Egyelőre Németországban, az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Svájcban és Belgiumban forgalmazzák az autót, Sport+, Sport S vagy S1600 néven.