Aki retróautót vásárol, az tisztában van azzal, hogy a divat miatt jóval több pénzt költ el az autójára. A gyárak meg mindent megtesznek annak érdekében, hogy még több pénztől szabadítsák meg a vásárlókat, aminek most a kevésbé kerek 57 éves évfordulóra emlékező Fiat 500 1957 Edition lett a következménye.

Nem elírásról van szó, hanem arról, hogy a Los Angelesi Autószalonon hivatalosan bemutatkozó limitált széria csak a jövő év elején kerül majd a kereskedésekbe. De csak Észak-Amerikában, bár az is elképzelhető, hogy a képeken látható extra felszerelés előbb-utóbb eljut majd hozzánk is.

A Mexikóban gyártott Fiat 500 Lounge műszaki tartalmán nem változtatnak, az 1,4 literes szívómotorhoz 5 fokozatú váltó csatlakozik, egyedül az optika változik. Három színben – a képeken látható világoskék, világoszöld és fehér – választható a karosszéria, amelynek hangulatát még speciális dísztárcsák és régies márkajelzések fokozzák. Belül barna-bőrkárpit, elefántcsont színű betétek és szürke ajtókárpit teszi teljessé az 1957 Edition csomagot. A vételár nem ismert, ahogy az sem, hány darabos lesz a limitált széria.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!