Mifelénk a kilencvenes évek elején lett ismert a Toyota Hiace kisteherautója, amikor a Mentőszolgálat rendszeresítette a típust. Idő közben már kivezették az európai piacról, ahol a Proace vette át a helyét, de Japánban még mindig forgalmazzák. Épp most dobták piacra a gyárilag átalakított változatait a típus 50 éves évfordulója alkalmából.

A Modellista kivitel retrós megjelenést kapott háromszínű karosszériával és króm dísztárcsás felnivel, színes üléskárpittal és parkettának tűnő padlóborítással. Extraként kérhetően elektromos csatlakozások a raktérbe, ilyenkor extra akkumulátort is kap az autó, tehát nem kell járatni az erőforrást az ide csatlakoztatott készülékek üzemeltetéséhez.

A TRD nevű kivitel hagyományos tuningátalakítás, azaz kagylóüléseket kap a kisteherautó, többféle könnyűfém felni közül lehet választani, és még a sárfogó gumilapokat is pirosra cserélik felár ellenében. Pecabot-, kerékpártartó is rendelhető, a lakóautó mellett olyan belső is van, amelynél motorkerékpár-gyorsszervizként is használható a Toyota Hiace Modellista vagy TRD kivitele.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!