Egyszerű abroncsipari vállalkozásként, Chosun Tire Company néven kezdte meg a működését az a cég, amely 1968-ban vette fel a Hankook Tire Manufacturing nevet. A cég 1979-ben építette fel a dél koreai Daejongban azt az abroncsgyárat, amely mind a mai napig a világ legnagyobbja.

– Fennállásunk hetvenedik évében ügyfeleinkkel együtt le akarjuk tenni a következő hét évtized stratégiai alapköveit. Ezért – magyarázta Jin-Wook Choi, a Hankook európai igazgatója – az évfordulóról való május 10-i megemlékezés alkalmával jelentősen növeltük beruházásainkat a márka, a termékek és a szolgáltatások területén, ami segít bennünket utunkon, hogy világszinten vezető vállalattá váljunk mindenféle szempontból.” Ennek elérése érdekében megkezdődött a 2007-ben megnyílt rácalmási gyár bővítése, és a harmadik negyedévben elindul a Hankook új abroncsgyárának építése Jáva szigetén.

Megindult a magyar Hankook gyár bővítése, ezen kívül Jáva szigetén épít új abroncsgyárat a dél-koreai cég Megindult a magyar Hankook gyár bővítése, ezen kívül Jáva szigetén épít új abroncsgyárat a dél-koreai cég