Korai képregény-megfilmesítés volt az 1995-ös Judge Dredd mozi, a digitális technika még gyermekcipőben járt akkoriban, ezért 31 Land Rovert építettek át üvegszálas műanyag karosszériával a forgatás kedvéért. Ezek közül több mint húszat visszaépítettek Land Rovernek és eladták őket, 4-et forgalomba helyeztek (ezek vettek részt a londoni premieren).
dredd2
Valószínűleg ezek a sárga-fekete jövőbeli rendőrautók ihlették a Toyota formatervezőit, amikor a legújabb C-HR nevű szabadidő-autó sportos TRD (Toyota Racing Development) változatát készítették. A sárga karosszérián fekete rátétekkel módosítják a kerékjáratok formáját, nagyobb hűtőrácsot tartalmazó első lökhárítót szereltek fel, és raliautókon látható piros sárfogó lapokat helyeztek el a kerekek mögött. Egyelőre nem tudjuk, megmarad-e japán belpiacos autónak a Toyota C-HR TRD, könnyen lehet, hogy nálunk csak a TRD tartozékkatalógusból lehet majd elemenként összeválogatni a csomag tartalmát.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!