Az utóbbi pár évben csak a Nissan által kifejezetten e célra átalakított, benzinmotoros NV200-as típust helyezhették forgalomba taxiként New Yorkban a vállalkozók, de sokan inkább ragaszkodtak a korábbi járműveikhez. A városvezetés látva, hogy nem igazán vevők a taxisok a jövő taxijára, most felszabadították a listát, és rögtön 19 típus közül lehet választani. A Ford például két darab új taxit is bemutatott, egyet a Transit Connect, egyet a Fusion – mifelénk Mondeo – alapján.

Előbbivel a Nissan NV-200-as alternatíváját kínálják, 1,5-ös turbódízellel és nyolcfokozatú automatikus váltóval. Az utastér ötszemélyes (a Nissané 4), de nincs alaphelyzetben kerekesszékes emberek szállítását lehetővé tevő rámpa, az felár ellenében kérhető és a csomagtér padlójából bújik elő.

A mi Mondeónknak megfelelő Fusion Hybrid alapján készített taxi különlegessége, hogy az a rendőrautók nagy teherbírású felfüggesztését kapja, nagyobb hasmagassággal, acél felnikkel együtt. Az utastérben különösen strapabíró szövetkárpitot találunk alapáron, de felár nélküli extraként választható a könnyen takarítható, műbőr ülés- és padlókárpit. Mindkét Ford taxi forgalmazása az év vége felé indul.