Cyril Bilenkin formatervező készítette el a múlt század hatvanas éveinek stílusát megidéző karosszériát, amelyet aztán a moszkvai Cardi stúdió hasonló stílusú átépítésekben már profi – Volga Gaz-21 karosszéria BMW 8-as alapon, stb. – szakemberei valósítottak meg. A Dubai Autószalonon állították ki a prototípust, amelytől nem kell rögtön szívinfarktust kapni, azért lett olyan tarka, hogy megmutassa a potenciális vásárlóknak, hogy mi mindent meg tudnak valósítani a kézi munkának köszönhetően.

Az átépítésnek a BMW aktuális 4-es sorozatú kupéja jelentette az alapot, néhány üvegen és az ajtó körvonalán kívül nem maradt semmi, ami emlékeztetne az eredeti karosszériára. Elöl kerek fényszórók határozzák meg a formát, hátul többlépcsős szárnyakat látunk, a kettő közötti tetővonalból egyedül az árulkodik a mai technikáról, hogy vastagok a tetőoszlopok.

Az utastérben egészen jól álcázták a BMW műszereket, de furcsán néz ki a retrós környezetben a központi kijelző, amelynek a grafikájához már nem nyúltak, még a színvilágot se módosították. Egyébként az új autó összes kényelmi és biztonsági berendezését megtartották az átépítés során, csak a hangulatot módosították.

A meglehetősen barokkos kárpitozás és díszek mellett valódi nemesfém- és drágakő betéteket is megvalósítanak az oroszok, az egyedüli határt a csillagos ég jelenti – biztos lesz majd olyan ügyfél, aki kabrió karosszériával akarja majd a saját Vintage-ét.

Ennél sokkal jobban néz ki a valamiért a nyolcvanas évek sokküllős felnijével díszített fekete autó, amelynél a fekete-barna belső nem csak megnyugtató, de stílusos is. Ennél már sokkal jobb az összhatás a régi stíluselemek és a modern technika között.

A műszaki adatokról azért nem tudunk mit mondani, mert a kedves megrendelő választja ki, milyen BMW 4-est szabdaljanak szét az átépítés kedvéért, tehát a 2,0 literes dízeltől kezdve az M4-est hajtó 3,0 literes soros hathengeres turbómotorig bezárólag bármelyik motor, váltó, hajtás kombinációval elérhető a Bilenkin Classic Cars Vintage.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!