Generációváltásról beszél a Mercedes az Unimogok kapcsán, pedig épp csak egy komolyabb modellfrissítést hajtottak végre a sokoldalú haszonjárműveken. Például ami a kémfotón még pofás hűtőrácsnak tűnt a nagyobb modellnél, az valójában csak egy utólagos műanyag-feltét az eddigi fülkén.

Igyekeztek javítani a munkakörülményeken, áttervezték a kezelőelemeket, jobb a hangszigetelés, jobb hatásfokú a fűtés és a légkondicionáló, a középmotoros változatnál a látóteret az immár felül elhelyezett ablaktörlők növelik, és akár orrkamera is rendelhető.

Az átalakítás lényege, az új OM 934 és OM 936-os dízelmotorok megjelenése. A négyhengeres 5,1 literes, a hathengeres 7,7 literes lökettérfogatú, a teljesítményskála 156-354 lóerőt fed le. A kormányról is vezérelhető váltó az eddiginél gyorsabban kapcsol. Szeptembertől gyártják a tisztább üzemű Unimogokat, amelyek forgalmazása ezt követően fokozatosan indul világszerte.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!