Sikerült egy csokorban lefényképezni azokat az autókat, amelyek a BMW új, orr-keresztmotoros padlólemezére épülnek. Az új Mini háromajtós változatát már megismerhettük korábban, és a 2-es Active Tourer-ről is láthattunk már álcázatlan képeket.

Az X1-es második generációja lesz a harmadik a sorban, ez majd a 2015-ös Frankfurti Autószalonon mutatkozik be. A karosszéria mérete kisebb lesz a jelenleginél, az utastér mérete nem csökken az elfordított motornak köszönhetően. Ugyanazokat az 1,5 literes három- és 2,0 literes négyhengeres motorokat használja majd a bajorok belépő szabadidő-autója, mint amit az új Mini, az 1,2 literes háromhengeres turbó megmarad a brit márkánál.

Idő közben az is kiderült, miért a 2-es sorozathoz tartozik az Active Tourer, és annak nyújtott változata, a Grand Tourer. A németek eredetileg a különleges (kupé, Gran Coupé, kabrió) karosszériáknak szánták a páros számú modellsorozatokat, és eredetileg az 1-es sorozathoz szerették volna párosítani az új karosszériákat. Amikor azonban az áhított neveket megnézték, kiderült a szabadalmi hivatalban, hogy azok (a hírek szerint a T1 volt a gyári favorit, de voltak alternatívák is) mind foglaltak voltak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!