Fából vaskarika. Négyszögletes kerekerdő. Ezek mind nagyon jól hangzó, de nehezen megvalósítható dolgok. Valami hasonló szintű bravúrt vittek végbe a Volvo formatervezői, amikor elkészítették a Universe elnevezésű tanulmányt, amely egyszerre idézi fel a márka gömbölyű, szögletes, és mai arculatát.

Addig izzadtak a svéd formatervezők légkondicionált irodájukban, amíg harmonikus egésszé nem gyúrták össze a PV 544, a 244 és az aktuális S60-as formáját. A szögletes fényszórók nagy méretű hűtőrácsot fognak közre, a motorháztető íve a márka gömbölyű formavilágát idézi, az utastér és a befejezés pedig szakasztott mása az aktuális, egyben legsportosabb megjelenésű limuzinnak, az S60-asnak.

Hátulra is jutott egy lebegő középkonzol, skandináv letisztultság jellemzi az utasteret Hátulra is jutott egy lebegő középkonzol, skandináv letisztultság jellemzi az utasteret

Túlzásokba nem estek, az autó hossza nem éri el az öt métert, azaz nem az új kínai tulajdonos, a Geely autógyár által megkövetelt S-osztály ellenfelet látjuk a képeken, hanem az S80-asnak a hamarosan esedékes modellváltását előlegezik meg az autóval. Az utastérben az egyszerűség uralkodik, a lebegő középkonzol új értelmet nyer a Universe belsejében, kár, hogy nem fejtették ki a sajtóanyagban, a hangulatválasztó gomb mi célt szolgál. Arra se tértek ki a sajtóanyagban, milyen erőforrás lendíti mozgásba a karosszériát.

Nem is limuzin, hanem óriáskupé a Volvo Universe tanulmánya, amely egy hamarosan bemutatkozó újdonság (S80) előfutára Nem is limuzin, hanem óriáskupé a Volvo Universe tanulmánya, amely egy hamarosan bemutatkozó újdonság (S80) előfutára