Több különlegességgel is szolgál a BMW és Jeff Koons együttműködése, egyfelől az M850i xDrive Gran Coupé alapján készített Art Car az első, amelyet limitált szériában készítenek és azt így bárki megvásárolhatja, a másik, hogy ennek az extrának a felára több mint duplája a kiindulási alapot jelentő autó árának. Az Egyesült Államokban 99 900 dollárért adják az alap kupét, a 8X JEFF KOONS elnevezésű autóért 350 000 dollárt kérnek, ami azt jelenti, hogy a különleges fényezésért 250 100 dollárt számláznak!

A Dingolfingban és Landshutban lévő gyárakban dolgozó szakemberek minden egyes példány fényezésén 285 munkaórát dolgoznak. A „THE 8 X JEFF KOONS” különkiadás technikailag egyik legösszetettebb alkatrésze az a csomagtérajtó, amelynek tizenkét rétegből álló fényezését a szakembereknek kevesebb mint 250 mikron vastagságon belül, hét különböző karosszériafényezési árnyalat felhasználásával kell felvinniük a felületre. Összehasonlításképpen: egy emberi hajszál átmérője körülbelül 100 mikron.

Közel 100-an dolgoztak az egyedi fényezés elkészítésén, mindannyian továbbképzésen vettek részt, mielőtt elkezdték volna a munkát. Összesen 11 színt visznek fel a lemezekre az előre meghatározott mintában, hetente 2 autó elkészítésére van lehetőség. A BMW 8X JEFF KOONS hivatalos leleplezésére a Frieze Los Angeles művészeti vásáron kerítettek sort.