Egyelőre csak tesztelik, hogyan fogadja az utazóközönség a Taxi Stockholm nevű társaság új szolgáltatását, amelynél az autókban a sofőrök mögött pszichológusok foglalnak helyet, és menet közben mindennapi problémáikat oszthatják meg a terapeutákkal az utasok. Aggódni nem kell, a kérdéses autók sofőrjeivel titoktartási szerződést írattak alá, a gondot az jelentheti, hogy záros időn belül kell megoldást találni az utasok problémáira.

A programban résztvevő egyik pszichológus, Mia Fahlén szerint akár egy tíz perces rövid utazás is elég ahhoz, hogy az utasoknak olyan utat mutassanak, amelyek segítségével meg tudják oldani problémáikat. Azért tartják ideálisnak a menet közbeni lelki segítségnyújtást, mert ilyenkor általában úgyis a problémáikon elmélkednek az emberek, csak épp nem osztják meg azokat senkivel sem. A taxitársaság szerint egyébként nem az ott nemrég piacra lépett Uber miatt szervezett PR-akcióról van szó, komolyan gondolkoznak azon, hogy bevezetik ezt a szolgáltatást. Az egy hetesre tervezett próbaüzem során nem jár többletköltséggel a pszichológus szolgáltatása, de ha bevezetik azt, akkor némi extra költséget kell majd fizetni érte; még mindig olcsóbb lesz, mint a Mia Fahlén által említett 1200 koronás (kb. 40 ezer Ft) óradíj.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!