Hirdetés – Alul leengedni, elzárni, felült beönteni, bezárni. Ilyen egyszerű is lehetne az olajcsere, ám kezdőként korántsem biztos, hogy minden ilyen flottul megy majd. Pedig az olajcsere tipikusan az a feladat, amin sokat lehet spórolni, ha saját magunk végezzük el. Persze a kifogástalan végeredményhez korántsem mindegy, milyen olajat választunk, hogyan közelítjük meg az autót a leengedéshez, vagy éppen mit használunk az olajszűrő leszedéshez.

A www.autoalkatreszonline24.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy a megfelelő motorolaj kiválasztása kiemelt jelentőséggel bír. A legtöbb autógyártó előír egyfajta minősítési szintet, így célszerű ennek megfelelően választani a kínálatból. Nem csak az olajok között nehéz manapság eligazodni, hanem a szűrők kapcsán is. Érdemes akár szakember segítségét kérni, melyet az online vásárlás során is megtehetünk.

Az olajszűrő leszedő elsősorban az új szűrő felrakásakor jut fontos szerephez. Ha ugyanis nem megfelelően kerül a helyére a szűrő, akkor szivárgások jelenhetnek meg, ez pedig a WIKIPÉDIA szerint a motor élettartamát rövidítheti meg. Fontos a megfelelő méret kiválasztása, a használatkor pedig csak rá kell azt szorítani a szűrő házára. Ha profibb eszközt szeretnénk magunkénak tudni, akkor a leszedősapka-szett mellett érdemes dönteni. Amennyiben betétes olajszűrőről van szó, akkor könnyebb dolgunk van, ám ilyenkor is fontos figyelni, hiszen ha túlhúzzuk a fedelet, akkor nem kevés pénzt fizethetünk a gyári alkatrész beszerzéséért.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a leeresztés rendszerint megoldható a háztartásban megtalálható kulcsok valamelyikével. Ha profik vagyunk, és aknával is rendelkezünk otthon, akkor mindenképpen itt érdemes elvégezni a feladatot. Ha viszont az autóemelőt használjuk, akkor bánjunk óvatosan a leengedéssel, így elkerülhető, hogy az ránk folyjon. A benzinkúton leadhatjuk a fáradt olajat, ne szennyezzük vele környezetünket!

Talán a motorolaj betöltése kívánja meg a legkevesebb hozzáértét. Vegyük a flakont, és már mehet is a betöltőnyílásba az olaj. Ha nehezen férünk hozzá ahhoz, akkor egy tölcsér remek segítőtárs lehet. Webshopon keresztül minden szükséges eszközt és alapanyagot meg lehet találni, amelyek szükségesek lehetnek a házi motorolaj cseréhez.