Még csak tanulmányként ismerjük az új Ford Ka-t, igaz, rögtön ötajtós és kétféle lépcsős hátú karosszériával is bemutatkozott, de a sorozatgyártású autó még titkos. Ehhez képest Brazíliában egy-két hónapon belül indul a forgalmazás, úgyhogy nagyon sokat nem várhatnak a bemutatással.

Még mindig próbálgatják a Ka-t a közutakon – talán már előszériás autók minőségét vizsgálják a szakemberek -, amelyeket azért igyekeznek álcázni. A lényegi újdonságot azonban nem tudják megmásítani, hatalmas és látványos könnyűfém felnik helyett ránézésre 13 colos, dísztárcsás acélfelniken gördül az autó.

Brazíliában az 1,0 literes háromhengeres szívó (80 LE) és turbós (100 LE) változatával, illetve az 1,5 literes dízellel (75 LE) lehet majd megvásárolni az új minit, aminek 28 000 brazil realos (kb. 2,7 millió Ft) indulóárat mondanak a jól értesült források. Jelen pillanatban még nem tudni, milyen motorok hajtják majd az autót Európában, az itteni Ka-val kapcsolatban annyit árultak el, hogy azzal nem az olcsóautókkal – lásd Dacia Sandero – kíván majd versenyezni a Ford.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!