Az Audi Sport, valamint a brit, japán és észak-amerikai Audi importőrök támogatásával 4 Audi R8 versenyautó indul a már klasszikusnak számító versenyen június 12/13-án, a Champion, Goh és Veloqx ügyfél csapatok színeiben.

Az újonnan alakított Audi Sport Team UK Veloqx két Audi R8-al indul. A hat versenyzőből négy már legalább egyszer megnyerte a Le Mans-i 24 órás megmérettetést: Frank Biela 2000-ben, 2001-ben, 2002-ben, Johnny Herbert 1991-ben, Alan McNish 1998-ban, Guy Smith pedig a tavalyi évben végzett első helyen. A német Pierre Kaffer és a brit Jamie Davis egészítik ki a brit csapatot.

A Veloqx csapata a legjobb teljesítmény érdekében indul a 12-órás Sebring-i versenyen is. A csapat tartalék pilótája a Formula 1-es tesztpilóta Darren Turner.

Az amerikai Team ADT Champion Racing és a japán Goh csapat egy-egy Audi R8-al indul a Le Mans-i versenyen. A finn JJ Lehto (1995-ös év győztese), az olasz Emanuele Pirro (2000, 2001, és 2002-es év győztese) és a német Marco Werner versenyez az amerikai csapat színeiben.

A japán Goh csapat tagjai: a japán Seiji Ara, a tavalyi győztes olasz Rinaldo Capello és az ötszörös nyertes dán Tom Kristensen.

A Goh (Ara/Capello) és Veloqx (Davies, Kaffer, McNish, Smith, Turner) csapatok indulnak az új európai Le Mans-i versenysorozatban (LMES) is, amely május 9-én Monzában kezdődik és életre kelti a klasszikus 1000 km-es versenyeket. Az amerikai Le Mans versenysorozatban (ALMS) JJ Lehto és az ALMS címvédő Marco Werner versenyez majd a győzelemért.

A szezonnyitó Sebring-i futamon a DTM-ben versenyző Emanuele Pirro támogatja majd őket.