Nagyobb légbeömlőket kapott a Jaguar F-Pace szabadidő-autó a modellfrissítés alkalmából, a motorháztetőn új karaktervonalak jelentek meg és a hátsó lökhárítót is átrajzolták. Kívülről tehát egy hagyományos frissítést kapott a modell, míg a technikát teljesen lecserélték.

Új fejlesztésű az összes erőforrás, az európai piacon a 2,0 literes lágyhibrid dízel jelenti a belépőt 163 vagy 204 lóerős teljesítménnyel, extraként kérhető a 3,0 literes soros hathengeres dízel 300 lóerővel és lágyhibrid rendszerrel (Európán kívül indítógenerátor nélkül is elérhető), a benzines alapmotor a 250 lóerős 2,0 literes turbó, a 3,0 literes soros hathengereshez már jár a lágyhibrid rendszer, a teljesítmény 340 vagy 400 lóerő lehet. Egyelőre – az R kivitel visszatértéig – a P400e jelzésű hálózatról tölthető hibrid jelenti a csúcsot, amelynél a 2,0 literes turbómotor és a 143 lóerős villanymotor 404 lóerős rendszerteljesítményt és 640 Nm-es rendszernyomatékot biztosít, 53 km-es elektromos hatótávolság mellett. Feltöltött akkumulátorral ez a változat 5,3 másodperces 0-100 km/óra sprintre képes.

Ennél jobban értékelik majd az utasok, hogy látványosabbá tették a belsőt. A Pivi Pro fejegységhez 11,4 col képátlójú, hajlított központi érintőképernyőt adnak (48%-kal nagyobb felületű a korábbinál), az új díszbetétek között alumínium és nyílt pórusú fa is van. Új az ajtópanel is, könnyebben megmarkolható a belső kilincs, nagyobbak a tárolók, könnyebben elérhető helyre kerültek az ablakemelő-kapcsolók. Új párnázást, nagyobb szellőző/fűtőfelületet kaptak az ülések, javítottak az opcionális masszázsfunkción is.

Teljesen új a szellőzőberendezés, amely már PM2.5-ös részecskéket is képes kiszűrni, inonizációs szagtalanítás is van, a levegőtisztítást a dedikált Purify kapcsolóval lehet aktiválni. Az utasok kényelmét tovább növeli az aktív zajkioltás. A Nagy-Britanniában élőknek nyugodt álmot biztosít a Guardian Mode nevű funkció, amelynél be lehet állítani egy időszakot (éjszaka), amikor a tulajdonos biztos nem fogja használni a Jaguar F-Pace-t, ha ilyenkor mégis aktiválódna az autó (lopás jelerősítővel), akkor figyelmeztetést küld a fedélzeti rendszer a társított okostelefonra.