Miután a Porsche megmutatta az első, álcázott képeket a még névtelen versenyautójáról, a Nissan is közölt pár információt a pályákon szintén jövőre debütáló ZEOD RC nevű LMP1-es versenyautóról.

Ennek nem csak neve van, de azt is tudjuk, hogy akkumulátoros-elektromos hajtással rendelkezik, a lítium-ion akkumulátorának technikája pedig megegyezik azzal, amit a Leaf is használ. Jelen esetben extrémebb lesz az igénybevétel, hiszen több mint 300 km/órás utazósebességgel számolnak a hosszú egyenesekben.

A Zero Emission On Demand Racing Car a jövő évi, 24 órás Le Mans-i versenyen debütál majd élesben, ez előtt csak a Nissan saját tesztjein vesz majd részt a száguldó szivar, amelyet jól láthatóan az a csapat hozott össze, akik a DeltaWinget is tervezték. Noha az LMP1-es kategória szerint készítik el az autót, az a „Garage 56” kategóriában áll majd rajthoz, amelyet az alternatív hajtású vagy egyéb innovatív technológiát használó járműveknek hívtak életre az Automobile Club de l Ouest-nél.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!