Kétféle színkombinációban kezdi meg pályafutását a Ford Fiesta legújabb változata, amelyet piactól függően Red illetve Black Edition, vagy egyszerűen Sport néven forgalmaznak. A megjelenés mellett az új motorteljesítmény érdemel még említést, az 1,0 literes EcoBoost teljesítményét növelték 140 lóerőre.

Ezzel kapcsolatban olyan tényeket közöl a Ford, hogy az égési csúcsnyomás akkora, mintha egy 5 tonnás elefánt egyensúlyozna a dugattyú tetején, és a 2,6 bar-os túlnyomást produkáló turbófeltöltővel akár a kerekeket is fel lehetne pumpálni.

Egyébként a motorvezérlés átprogramozásával növelték a teljesítményt 125-ről 140 lóerőre, az egyedüli hardveres változtatás egy nagyobb nyomást elviselő hengerfejtömítés-jelenti. Az 5 fokozatú, kézi kapcsolású váltóhoz már nem nyúltak, épp ezért nem kiemelkedően jó a 9 másodperces 100-ra gyorsulás – a szintén 140 lóerős VW Polo BlueGT 7,6 másodperc alatt teljesíti ezt a sprintet. A Fiesta végsebessége 201 km/óra.

A forgalmazás megindulásáról mindössze annyit mond a Ford, hogy az még az idén megindul majd, azt nem tudjuk, hogy a Red vagy Black Edition, illetve Sport modell meddig lesz a kínálat része, és hogy a növelt teljesítményű 1,0 literes EcoBoost más típusokban megjelenik-e.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!