Nem csak a hosszabb karosszéria és az ebből adódó térnövekedés a Peugeot 308 SW kombi újdonsága, de ennek érkezésével egy időben lesz elérhető a modellhez az új, 1,6 literes BlueHDi dízel. Ez már teljesíti az Euro VI-os előírásokat, teljesítménye 120 lóerő/300 Nm, és mindössze 3,2 l/100 km-es átlagot produkál laboratóriumi körülmények között.

A franciák ráadásul igyekeztek egy nagyon is praktikus kombit összehozni, a 4,58 méteresre nyújtott karosszéria hátsó részében VDA-módszerrel mérve 610 literes csomagteret alakítottak ki. A hátsó ülések támláját a raktér irányából is le lehet dönteni, ilyenkor sík padlójú raktér alakul ki, a maximális befogadóképességet még nem árulták el.

Erre majd valószínűleg a Genfi Autószalonon esedékes bemutatóval egy időben kerül majd sor, ahol már vételárral együtt ismerhetjük meg a Peugeot 308  kombit. Aminek a forgalmazása még márciusban megindul Franciaországban, és Magyarországon is még a tavasszal találkozunk az autóval. Az SW utónév egyébként ez esetben nem a luxuskombi, hanem a karosszériaváltozat neve, az első fotókon látható hatalmas üvegtető egyszerű feláras extra, nem szériafelszerelés.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!