Kínában egy kicsit másként zajlanak a nyomozások, mint mifelénk, a cégek jellemzően teljes vagy többségi állami tulajdonban vannak, a vezetők ennek megfelelően párttagok. Ennek megfelelően most, hogy a First Automobile Works nevű gyártónál 10 milliárd jüannak, azaz 363,8 milliárd forintnak nyoma veszett, a Párt indított vizsgálatot.

Egyelőre csak a nyomozás ténye és a kárösszeg biztos, azt nem tudni, mekkora időtartam alatt tűnt el a 10 milliárd jüan, ami 363,8 milliárd forintot jelent. A párt nyomozói már 100 igazgatót kikérdeztek az esettel kapcsolatban, és az autógyárat korábban 25 éven át vezető, újabban a Jilin Tartomány Kormányzatában tevékenykedő Zhu Yanfeng is megjelent már a Fegyelmi Bizottság előtt. Nem tudni, mikor kerül át a rendőrséghez/ügyészséghez  nyomozás, ha bebizonyosodik a sikkasztás ténye, akkor valószínűleg elrettentő büntetésre számíthatnak majd a felelősök.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!