Az Egyesült Államokban jelenleg 2,0 literes benzinmotorral kínálják a Transit Connect haszonjárművet, de a generációváltásnál még nagyobb motorokkal forgalmazzák majd az autót, amelynek az európai gyakorlattól eltérően a személyautó-változata is Transit Connect néven kerül majd a kereskedésekbe.

Az alapmotor a 2,5 literes négyhengeres szívó lesz, felár ellenében pedig az 1,6-os EcoBoost turbómotorral lehet majd megkapni, teljesítményeket egyelőre nem árultak el és nincs szabványos fogyasztás sem. A Transit Connect Wagon esetén alapfelszerelés lesz a hatfokozatú automatikus váltó.

Két karosszéria – rövid, 5 üléses és hosszú, 7 üléses – közül lehet majd választani, a kárpit műbőr, szövet vagy bőr is lehet, és panoráma-üvegtető is kérhető. Az amerikai vásárlóknak még egy kicsit azért várniuk kell az újdonságra, hiszen csak 2013 utolsó negyedévében indul meg a forgalmazás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!