2016 elején kerül majd a márkakereskedésekbe a Fiat Scudo következő generációja, amelynél partnert váltanak az olaszok, de a gyártás marad Franciaországban. A PSA konszern helyett immár a Renault készíti az autót, amely az új Trafic és Vivaro testvérmodellje lesz.

Az új Trafic érkezése alkalmából 230 millió euróból modernizált Sandouville-i üzemet teljes egészében haszonjárművek termelésére állítják át, a jelenleg még ott készülő Espace és Laguna hamarosan elköltözik onnan Douai-ba. Sandouville-ben jövőre várható az új Nissan NV300/Primastar gyártásának megindulása, majd 2016 elején követi azt a Fiat Scudo, amelynél csak a lámpák/hűtőrács tér majd el a testvérmodellektől. A PSA konszern még 2011-ben döntött úgy, hogy a Fiat helyett inkább a Toyotával együtt készíti közepe méretű haszonjárművét, amelynek első kézzelfogható eredménye a ProAce megjelenése volt, és a hamarosan esedékes modellváltással teljesedik majd ki.

A PSA/Toyota közepes haszonjárművének prototípusa tesztelés közben A PSA/Toyota közepes haszonjárművének prototípusa tesztelés közben

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!