Noha a kínai központi kormányzat azon van, hogy egyesítésekkel és felvásárlásokkal tegye átláthatóbbá a kínai autógyárakat, nem mindenki osztja azt a véleményt, hogy túlságosan sok kínai autómárka létezik.

Ennek megfelelően bejelentették a Jiangsu Golden Lake Continental Automobile nevű céget, ami magyar fordításban annyit tesz, hogy Jiangsu (egy kínai tartomány neve) Arany Tó Kontinentális Automobil. Első autójuk egy négyajtós kupé lesz, amelyet egy „új energiás” hajtással látnak el – itt hibridre vagy elektromos hajtásra kell gondolni. Már 2015-ben el akarják kezdeni a sorozatgyártást, kezdetben évi 125 000 autót tudnak majd gyártani. A képeken látható kupé mellett egy roadstert, egy sportkocsit, egy kis- és egy kompakt méretű szabadidő-autót is piacra akarnak dobni. A Jiangsu Golden Lake nevű cég jelenleg autóalkatrész-gyártással foglalkozik, tehát nem kezdőként áll neki az autógyártásnak, és az elemzők szerint megfelelő pénzügyi tartalékokkal rendelkezik a magánkézben lévő vállalkozás terveinek megvalósításához.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!