Az MKB Euroleasing honlapján például a biztosítás menüpontot választva egyenesen az Eurorisk Kft. honlapjára jutunk, ha pedig az autóhitel részleteit böngésszük, ott kerek perec ez áll: a finanszírozási szerződés megkötésének feltétele, hogy az ügyfél a gépjármű-biztosítást az Eurorisk Kft. közreműködésével kösse meg. Bevált biztosítási alkusz partnerét, a CLB Kft.-t ajánlja ügyfeleinek az Erste Leasing, az évtizedes szakmai gyakorlat mellett arra hivatkozva, hogy az alkuszcég által ajánlott módozatok összhangban vannak a finanszírozó esetleges előírásaival.

Amennyiben az ügyfél mégis a maga feje után menne, az Erste Leasinggel szerződött öt biztosító (Allianz Hungária, Generali-Providencia, Uniqa, Groupama, OTP-Garancia) közül választhat. Jóval macerásabb, ha az ügyfél olyan társasággal akar cascót kötni, amelyik nincs a listán. Ebben az esetben ugyanis a kiválasztott biztosítónak írásban kell nyilatkoznia arról, hogy a biztosítás kedvezményezettje az Erste Leasing, továbbá lehetőséget kell biztosítania a finanszírozó számára a cascofedezettség fenntartására akkor is, ha az ügyfél nem tesz eleget díjfizetési kötelezettségének.

A K&H Lízingcsoport is előszeretettel szerepeltet konstrukcióban kiegészítő biztosítási termékeket. Így például a K&H comfort csomagot választó ügyfeleknek a K&H classic, a K&H combi, és a K&H no casco konstrukciók igénybevétele esetén 24 órás műszaki assistance és hitelfedezeti életbiztosítás is dukál. Utóbbi lényege, hogy az ügyfél baleseti halála, illetőleg baleseti teljes vagy maradandó rokkantsága esetén a fennálló tartozást a K&H Életbiztosító fizeti ki a lízingtársaságnak.

Az ügyfél természetes halála esetén a biztosító társaság 200 ezer forintos biztosítási összeget fizet ki a hátramaradottaknak.