A legújabb kaliforniai kétéltű autó talán annyival tűnik ki a mezőnyből, hogy ennél következetesen a Jeep Wrangler karosszériáját másolták-használták, az ajtók és a szélvédő például változatlanul jön a nagyszériás terepjáróról.

Persze egy hajónak más az ideális felépítése, mint egy bakhátakon mozgó négykerekűnek, ennek megfelelően sokkal nyújtottabb a karosszéria, meg magasabb is, hiszen helyet kellett csinálni egy egész hajótestnek az alváz alatt. Arra nagyon ügyeltek, nehogy védjegy-problémák legyenek, így ha függőleges osztású a hűtőrács, akkor csak hat nyílás van rajta, de akad vízszintes osztású rács is.

A WaterCar Panther, azaz VízAutó Párduc névre keresztelt alkotás természetesen behúzhat kerekekkel rendelkezik és vízsugaras hajtóművel, aszfalton 130 km/h, vízen 70 km/óra a csúcssebesség. A motor egyébként egy, a Hondától származó 3,7 literes V6-os, ami csak a hátsó kerekeket hajtja.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!