Az ország 1100 töltőállomásából mintegy hatvannál kínálnak a környezetükben lévőnél körülbelül tíz százalékkal olcsóbb 95-ös benzint és gázolajat, számuk az év végére megközelítheti a százat. Az Auchan, a Tesco, a Metro töltőállomásai, valamint a Klubpetrol hálózat a nagyok rovására hódítanak, a piac ugyanis kissé szűkül.

A Tesco Global Áruházak Rt. 8-10 százalékos keresletélénkülést tapasztalt az elmúlt hónapokban – mondta Danks Emese PR-igazgató. A Metro illetékese, Tokaji Zsolt is folyamatos és a vártnál nagyobb forgalomnövekedésről számolt be. A diszkontok hódításáról a mintegy 400 kutat üzemeltető Mol Rt. illetékese nem kívánt nyilatkozni, de elmondta: a cég szerint a nemzetközi piaci környezet alapján Magyarországon a mostaninál 25-30 forinttal magasabb benzin- és 10 forinttal magasabb dízelolajárak lennének indokoltak.

Ugron Zsolna kommunikációs főmunkatárs azonban hangsúlyozta: nem biztos, hogy lesz ilyen emelés, mert a Mol mindig a nemzetközi ártendenciák tartósságát figyelve dönt az árváltoztatásról.