Ahogy azt a Lettországban székelő Dartz-tól megszokhattuk, ezúttal se aprózzák el a dolgot. Mercedes G 55 AMG-t darabolnak szét a legújabb autójukhoz, amelyből egy (igény szerint) páncélozott, nyújtott luxuslimuzin készítenek.

Aszimmetrikus lesz a karosszéria, a bal oldalon a vezetőnek van egy ajtaja, az utastér hátsó részébe a jobb oldalon feltáruló, három részre osztott ajtón keresztül lehet majd bejutni. Az ajtó felfelé nyíló része az eső ellen védi az utasokat, és ez még nem minden. A tetőnek ezen az oldalán vakuk is találhatóak, amelyek automatikusan kioldanak a villanófényre – ezzel elméletileg megakadályozva-megnehezítve a paparazzók kevésbé áldásos tevékenységét.

A megrendelő kérésére újfajta páncélozással látják el a karosszériát, a bazalt-szövet a robbanások lökéshullámát nyeli el, a golyók ellen titánlemezek védenek – kellemes mellékhatásként szinte tökéletesen zaj szigetelt a belső tér. Az utasok kényelméről meleg-hideg-szénsavas vizet adagoló automata, légfrissítő gondoskodik. A Mercedes G 55 AMG technikájához nem nyúlnak alapesetben, persze ha a megrendelő kéri (és kifizeti), csinálnak motortuningot is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!