Évek óta fényképezik már az Alfa Romeo Stelvio prototípusokat, de csak nem akar bemutatkozni az olaszok első szabadidő-autója – a Matta kőkemény katonai terepjáró volt, az más kategória. Kínában ezzel szemben sokkal gyorsabban mennek a dolgok, a Guangzhou Automobile Group nevű cég például az Alfa Romeo 166-os gyártásának befejezésével vásárolta meg annak padlólemezét a Trumpchi márka számára, ezt használja legújabb autójuk, a GS8-as szabadidő-autó is.
gac2
Meghökkentő részletekkel rendelkező, egyébként dobozforma karosszériát rajzoltak, ami 4,81 méter hosszú, 1,91 méter széles és 1,77 méter magas, a tengelytávolság 2,8 méter. Egy motorral, 201 LE/320 Nm teljesítményű 2,0 literes turbóval és 6 fokozatú automatával adják, első- vagy összkerékhajtással, 168-260 ezer jüan (7-10,9 millió Ft) közötti áron.
gac3
Nem sokáig marad egyébként egyedül a GS8-as, a hétszemélyes autóhoz nemsokára csatlakozik a 8 centivel kisebb tengelytávolságú, 4,73 méter hosszú ötszemélyes kivitel, amely teljesen egyedi hátsó megjelenést kap, illetve fényszórójában nem a 4 LED, hanem egy világít. A GS8-es is a 201 lóerős turbómotor kapja majd.

gac4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!