Oroszország kemény vidék, ahol nem csak a közlekedési balesetek okoznak fejfájást az autótulajdonosoknak, de hát a kétes eredetű vagyonok tulajdonosai sok esetben merénylettől rettegve tengetik életüket.

Nekik kíván most alternatívát nyújtani a Hyundai az Equus páncélozott változatával, amelyet a német Stoof International cég segítségével készítenek. A VR7-es biztonsági szint azt jelenti, hogy 15 kg TNT erejének megfelelő robbanásokat még kibír az utascella, arról nem szól a hír, hogy a Kalasnyikov lövedékei ellen képes-e megvédeni a bent ülőket az autó.

Az 5,0 literes, 430 lóerős V8-assal lehet csak megrendelni a páncélozott Hyundai Equust, mivel az extra védelem miatt az autó saját tömege 3840 kg-ra emelkedik. A kedves megrendelők egyébként rögtön nyújtott karosszériát is kérhetnek, ez esetben 5,46 méteresre növelik a hosszt a németek azzal, hogy a B oszlopnál betoldanak egy keveset a karosszériába. Azt nem árulták el, mennyibe kerül az átépítés.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!