A legritkább Ferrarik egyike az F430 Spider 16M, amely a könnyített Scuderia kupé vászontetős változata. Nagyon rövid ideig volt csak választható, ennek megfelelően ritka. És most eggyel kevesebb van belőle.

Pénteken a német A7-es autópályán Elfershausen magasságában egy 26 éves sofőr – egy olaszországi autókereskedés alkalmazottja, aki az autót az újdonsült tulajhoz vezette Hamburgba – elveszítette uralmát az autó felett, és lesett vele az aszfaltról.

Nem tudni, mekkora tempóval hajtott a fiatalember a kanyarban, ahol egyébként 130 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, de az útról letérve először egy 20 méter széles mezőn csúszott keresztül, majd egy bokrokkal borított, 3 méter magas töltésre is felmászott, amelynek a másik oldalán akadt el az autó.

A sofőr saját maga ki tudott szállni a Ferrari F430 Spider 16M-ből, amely olyan súlyosan megsérült, hogy javíthatatlan, nem csak gazdasági, hanem tényleges totálkárról van szó. Mintegy 2 órás munkával, egy autódaru segítségével sikerült kiszedni az olasz sportkocsit a bozótból. Mindezt alig pár nappal az után, hogy egy szintén 26 éves sofőr totálkárra tört egy Mercedes 300 SL-t

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!