Az új Daihatsu Copen azt az ötletet fejlesztette tovább, amit a Nissan a Pulsar NX modelljénél a nyolcvanas évek végén megvalósított, most azonban nem csak a hátsó rész cserélhető, de a teljes karosszéria. Azonban egészen mostanáig csak kétüléses roadsterként, háromféle megjelenéssel – Cero (kerek lámpák), Robe és Xplay (fekete műanyag betétek) – volt megvásárolható a Daihatsu mikro-sportkocsija, amihez most két újabb karosszériaforma társul.

A Tokyo Auto Salon keretében mutatják be egyelőre még csak tanulmányként a kupé és a shooting brake karosszériákat, amelyek annyiból igényelnek egy kicsit nagyobb munkát, hogy nem elég csak a külső karosszériaelemeket átszerelni, de ki kell szedni a nyitható keménytetőt és annak dobozát is – cserébe hatalmas méretű csomagteret kap a két utas.

A kombit a Robe megjelenéssel valósították meg, a szemrevaló kupét pedig a Cero-arccal építették meg, de mivel a fő illeszkedési vonalak csereszabatosak, később ezen könnyen változtathat majd a tulajdonos. Azt még nem tudjuk, mikor kerül fel a Daihatsu Copen gyári tartozéklistájára a két új befejezés.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!