Nagyon fontos modell a Seat márka számára az új kompakt szabadidő-autó, amellyel a piac egyik legnagyobb ütemben fejlődő és legnagyobb haszonnal kecsegtető kategóriájába lépnek be. A nyáron már elárulták nekünk, hogy 5 millió Ft alatt lesz az indulóár, most pedig az is kiderült, hogy ez csak és kizárólag az alapmodellre igaz, mindenféle extrafelszerelés nélkül.

Persze a Reference szint nem a szó klasszikus értelmében fapados, hiszen légkondicionáló, koccanásgátló, 5 colos érintőképernyős rádió és fáradtságfigyelő is van a fedélzetén (a teljes biztonsági felszerelés mellett), de például a kilincsek már nem fényezettek, 16 colos acélfelniket kap (más nem is kérhető), és egyedüliként a Mediterrán kék nevű színért nem kérnek felárat, még a fehér is 46 990 Ft felárba kerül. Az Ateca alapváltozata, a 115 lóerős 1,0 literes turbómotorral szerelt Reference 4 996 730 Ft-ba kerül, ezen a szinten egy másik motor kérhető, a 115 lóerős 1.6 TDI, amelyért már 6 261 010 Ft-ba kerül.

A várakozások szerint egyébként nem sokan választják majd a Reference alapváltozatot, a következő Style felszereltségi szint felára több, mint 1,6 millió Ft: az 1.0 TSI motoros Style változat ára 6 643 920 Ft. Van egy ennél kedvezőbb ajánlat is, a Style Wave akciós modell (1.0 TSI, 6 342 930 Ft), amely olcsóbb, de sokkal több extrát tartalmaz: LED-es fényszóró és hátsó lámpa, 8 colos érintőképernyős fejegység, téli csomag (többek között ülésfűtés). A több extráért és alacsonyabb vételárért cserébe mindössze a használtautó beszámítási kedvezményről kell lemondani. Hasonló a helyzet egyébként a csúcs Xcellence felszereltségnél, amelyből szintén van Wave akciós modell.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!