Hatalmas siker a Lada márkánál a 4×4 nevű terepjáró modernizált megjelenésű és technikájú Urban változata, az értékesítés 37 százalékát adja ez a modell annak ellenére, hogy egészen mostanáig csak háromajtós, zárt karosszériával lehetett kérni.

Most itt vannak az első képek a 4×4 Urban ötajtós változatáról, amelynél nagyrészt ugyanazokat a változtatásokat eszközölték, mint a háromajtósnál: légkondicionáló, elektromosan állítható és fűthető tükrök, 16 colos könnyűfém felnik kerülnek a fedélzetre, 16 colos felniken gördül, műanyag lökhárítók védik a karosszériát és javítanak a zajszigetelésen is. Mindezt megfejelik még egy, az oldalajtók aljára helyezett fényezetlen, fekete műanyag védőléccel, amelyen a típusnév is olvasható.

A háromajtós Lada 4×4 Urban 511 700 rubelért kapható Oroszországban, az ötajtós karosszériára vágyóknak ezen felül 42 400 rubelt (175 000 Ft) kell fizetniük. Magyarországon egyelőre még a háromajtós Lada 4×4 Urban módosításán dolgozik a Lada Hungary, a problémát az jelenti, hogy a gyárilag beépített légkondicionáló hűtőközege nem felel meg az Uniós előírásoknak, ezért ez a felszerelés kimarad a hazai Urban-okból.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!