A MARSO Holding Kft. teherabroncs újrafutózó üzeme 197 999 220 forintból valósult meg, amelynek 50%-a vissza nem térítendő támogatás, amit az Új Széchenyi Terv biztosított. Az üzem alapterülete 2105 m2, melynek fontosabb részei: üzemcsarnok, abroncs elővizsgáló, alapanyag raktár, hideg raktár, azaz késztermékraktár, iroda és szociális blokk. Az új épülethez kapcsolódóan végrehajtották a telephelyen a szükséges közműfejlesztést.

“Fontos célkitűzés számunkra, hogy a régióban élők számára új munkahelyeket teremtsünk. Az újrafutózó üzem környezetre gyakorolt kedvező hatása sem elhanyagolható – becslések szerint az éves hulladékabroncsok súlya eléri a 40 000- 45 000 tonnát! Az elhasznált köpenyek tárolása, megsemmisítése helyett egy részük általunk újrahasznosításra kerül, ami kevesebb hulladék lerakást, és az újak gyártásához képest szerényebb energiafelhasználást jelent” – tudtuk meg Somlai Sándortól a MARSO Holding Kft. egyik tulajdonosától.

“Az újrafutózó üzemben az idei évben körülbelül 13 000 darabbal számolunk, ami néhány éven belül egy kis technológiai fejlesztéssel elérheti az új gyár maximális, 30 ezres kapacitását is.” – tette hozzá Márkus Tibor ügyvezető igazgató.  A magyar piacon egy év alatt keletkező hulladék abroncs körülbelül 2%-át fogja tudni újrahasznosítani az idei évben. A MARSO Holding Kft. aktívan épít a magyarországi gumiabroncs szervizekre és teher flottákra, ugyanis ezeken keresztül gyűjtik be az elhasznált teherabroncsokat, melyeket a nyíregyházi újrafutózó üzembe szállítanak. Az ügyfelek általában 1 héten belül hozzájutnak az újrafutózott abroncsaikhoz, melyek az újakhoz képest – saját karkasz biztosítása esetén- körülbelül 60%-kal kedvezőbb áron vásárolhatók meg! Amennyiben az újrafutózó üzem biztosítja a karkaszt, akkor is jelentős, nagyjából 40%-os megtakarításról beszélhetünk.

A minőséget a magas technikai színvonalú üzemben lézeres bevizsgáló állomás is garantálja. Az újrafutózott teherabroncsokhoz termékfelelősségi biztosítás jár, ami a gumi hibájából bekövetkezett káreseményre nyújt fedezetet. A MARSO Holding Kft. az újrafutózott darabokra – a piacon egyedülálló módon – 5 év garanciát vállal. Fontos tudnivaló, hogy megfelelő minőségű karkasz esetén az új- és az újrafutózott abroncsok futásteljesítménye megegyező, így a teherautó üzemeltetők komoly megtakarítást érhetnek el. A leendő ügyfeleknek kedvezményes áron lehetőséget biztosítanak egy garnitúra újrafutózott köpeny tesztelésére, személyes tapasztalatok gyűjtésére.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!