Két évvel ezelőtt döntötte meg a Nürburgring Nordschleifén a sorozatgyártású, elsőkerékhajtású autók körrekordját a Honda Civic Type R, májusban azonban a Volkswagen Golf Clubsport S még nála is gyorsabbnak bizonyult. A japánok gyorsan öt újabb versenypályán állítottak fel körrekordot a kompakt forró ferdehátúval, szóval most egy ideig megint dicsekedhetnek.

Áprilisban kezdődött a rekorddöntési sorozat a brit Silverstone-ban, ahol Matt Neal többszörös túraautó-bajnok 2:44.5-ös időt futott a nedves pályán. Pár héttel később aztán száraz körülmények között, kicsit melegebb aszfalton ismételtek, ekkor állították be a 2:31.85-ös rekordot. Spa-Francorchamps-ban Rob Huff volt a pilóta, 2:56.91-et ment a Civic Type R, majd Monza következett, ahol Michelisz Norbi 2:15.16-ot autózott össze.

A portugál Estorilban Bruno Correia, a WTCC biztonsági autójának sofőre állította be a 2:40.08-as körrekordot, majd megint Michelisz Norbi következett, aki 2:10.85-öt ment a Hungaroringen – utóbbit az alábbi videón nézhetik meg. A Honda sorozatgyártású autókat használt, még az abroncsokat se cserélték le a kocsikon.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!