Kezdjük a jó hírrel: a kőolaj-korszakot követően is lesznek izgalmas járművek. A képeken látható a bizonyíték, a Subaru Impreza WRX STI, amelyet a Arnhemi Főiskola Gépjármű tanszéke alakított át hidrogéngázzal történő üzemelésre, és nagyon úgy tűnik, a menettulajdonságok még mindig meghaladják az átlagvezető képességeit.

Nem tudjuk, miért épp egy raliautót választottak kiindulási alapnak négy évvel ezelőtt, de nem is ez a fontos. Sokkal inkább az, miután egy kiállításon részt vett, az autó már nem ért vissza a rendeltetési helyére, azaz Arnhembe.

Renswoude és Veenendaal között egy körforgalom lett a veszte, amelyet nem sikerült bevennie a sofőrnek, és az autó egy fának ütközött. Szerencséjére az autó hátsó részébe épített két darab, összesen 330 liter hidrogéngázt 350 bar-os nyomáson tároló tartályok nem sérültek meg. A karambolos sérülés helyreállítását követően folytatódnak majd a kísérletek az autóval. Csak jobban megnézik majd, kinek is adják oda a kulcsokat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!