A 2000-ben alapított szervezet bohócai az év minden napján lelkesen tesznek eleget küldetésüknek, amely nem más, mint a nevetésterápia módszerével kiegészíteni azokat a hagyományos kórházi kezeléseket, amelyeket a testileg, lelkileg, vagy szellemileg sérült, súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekek kapnak. A nevetés nem csupán néhány kellemes pillanatot ajándékoz a kis betegeknek, de lehetővé teszi számukra a lelki gyógyulást is, amely a szeretet ünnepén még jelentősebb szerepet kap a gyerekek, a szülők, és az egészségügyi dolgozók számára is.

Dr. Lala vezetésével a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei roadshow idén is a Heim Pál Gyermekkorházban tartott vidám vizittel vette kezdetét. A bohócdokik a Kisvárdai-Felső-Szabolcsi kórházban, majd a Fehérgyarmati kórházban csaltak mosolyt a gyermekek arcára. A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoporttal (DEKOM) karöltve felkeresték  Kisléta, Nyírbogát és Nyírbátor gyermek-és családotthonait is. A “Csaljunk mosolyt a beteg gyermekek arcára” elnevezésű nagyszabású csokoládégyűjtő kezdeményezésnek köszönhetően a sok nevetés mellett finom édességekkel lephették meg a kicsiket, amelyek természetesen minden helyszínen örömteli pillanatokat okoztak.

A korábbi évekhez hasonlóan a biztonságos és kényelmes utazást most is egy Peugeot Traveller kisbusz biztosította a bohócdokik vidéki körútjához. Dr. Laláéknak a gyerekeknek szánt ajándékok megfelelő szállításához, valamint az állomások közötti pihenéshez, átöltözéshez, sminkeléshez elengedhetetlen volt a tágas csomag-és utastér, amit garantált nekik a kilenc személyes kisbusz.

Dr. Lala, elmondása szerint „A gyerekek a bohócorrot és a bohóccipőket megpillantva mindig nagyon izgatottan várják, hogy mi fog történni, amikor részesei lehetnek a bűvészmutatványoknak. Őszinte vidámság lesz úrrá rajtuk amikor megkapják a hűséges lufi kedvenceket, apró ajándékokat, és szinte teljesen megfeledkeznek arról, hogy egy kórházban vagy egy otthonban vannak. Nehéz szavakkal leírni azt, hogy milyen érzés ilyen szintű önfeledt és boldog pillanatokat látni, de azt gondolom, hogy ez az, amiért egy bohócdoki számára nem létezik ennél szebb tevékenység.”

„Nagy kiváltság nekünk, hogy harmadik éve közreműködhetünk abban, hogy a bohócdokik a vidéki intézményekbe is eljussanak azokhoz a gyerekekhez, akik az ünnepek alatt nem lehetnek otthon. Bízunk abban, hogy a következő években is hozzájárulhatunk majd ahhoz, hogy a körút alkalmával még több felhőtlen élményben és meglepetésben legyen része a gyerekeknek.” – mondta el Bálint Zsófia, a Peugeot Márkaigazgatója.