A legnagyobb autós expedíciót hajtotta végre az elmúlt négy hónap során a Toyota az Antarktiszon, tíz módosított Hilux pickuppal 70 000 kilométert tettek meg. Három autó egyenként 9500 kilométert autózott a mostoha körülmények között, ami rekordnak számít.

Az izlandi Arctic Trucks által átépített autók hatalmas méretű kerekeket kaptak a talajnyomás csökkentésére, két autót egyenesen 6×6-os hajtásúvá alakítottak egy harmadik hátsó tengely beszerelésével. Utóbbiak 600, a többi 8 autó 280 literes üzemanyagtankot kapott. Ezekbe egyébként nem gázolajat,hanem Jet A-1 repülőgép-üzemanyagot töltöttek – a normál gázolaj megfagyott volna a többször is -50 °C-ra süllyedő hőmérsékleten.

A 7 kiszolgáló autó feladata utánpótlás és benzindepók kiépítése volt, a három 9500 kilométert futott autóval ugyanis oda-vissza átszelték a kontinenst, és ehhez meg kellett teremteni a feltételeket. Mellékes feladatként egy extrém síverseny ellátmányát is szállították a pickupok.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!