Különleges járművek építésével foglakozik a Samotlor-NN nevű vállalkozás, a kisbuszok mellett a mentőautó-építések számítanak a specialitásuknak. Utóbbi miatt készítették el az egykor mifelénk Dacia Logan MCV néven forgalmazott, ma pedig Lada Largus néven tovább élő kombi alapján a mentőautó-felépítményt, amelynél üvegszálas műanyag hátsó résszel alakították át a gyári felépítményt.

A karosszéria hossza az átalakítást követően 4840 mm-re nő, a magasság pedig 1950 mm, a hossz tehát 37 centivel, a magasság 28 centivel növekedik, a tengelytáv változatlanul 2905 mm. Eddig csak mentőautó-belsővel, azaz egy hátsó utasüléssel és mellette egy hordággyal kínálták ezt az átalakítást, de mostantól kezdve a civil utastérrel, tehát háromszemélyes középső paddal és a két hátsó üléssel is választható az óriáskombi.

Annyi a szépséghiba, hogy az átalakítást a mentőautó-belsőre szabták, tehát az oldalablakok magasságát is megemelték az eredetihez képest, így aki a hátsó részbe szorul, az csak előrefelé lát ki az ülésből, illetve hogy a szellőzés is romlik azáltal, hogy a nyitható ajtókon elhúzhatóak az ablakok, tehát csak az ablakfelület felét teszi szabaddá. A motorhoz nem nyúlnak, az marad a Nissan-eredetű, 102 lóerős 1,6-os benzines, a saját tömeg 1260-1530 kg-ra nő felszereltségtől függően.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!