Eredetileg a Suzuki SX4 S-Cross nevű autó sorozatgyártásának megindulására szólt a meghívó, azonban a helyszínen már szó nem volt ilyesmiről – nem csoda, a gyárudvaron százával sorakoznak már az autók, amelyek egyébként már a kereskedésekben is ott vannak. Egyszerűen tehát csak megünnepeltük az újdonságot.

Aminek még mindig nem sikerült tökéletes nevet találni, hiszen egy kicsit a bacon szalonna esete forog fenn. Az SX4 név önmagában a S Cross 4 rövidítése, tehát az újdonság neve Suzuki S Cross 4 S-Cross. Ahol egyébként a két S betű magát a Suzuki nevet jelöli, tehát ha minden rövidítést lefordítunk, az újdonság teljes neve: Suzuki Suzuki Cross 4 Suzuki-Cross. A lényeg azonban nem ez, hanem maga az autó léte. Azt a kategóriát célozták meg az újdonsággal a japánok, amely Európában és világszerte erős – Esztergomból viszik majd az autókat többek között a Távol-Keletre is.

Suzuki Osamu arról is beszélt a Frankfurti Autószalon előtti rendezvényen, hogy a jövőben is jelentős szerepet szánnak a magyar gyártóbázisnak, ahol hamarosan újabb beruházások indulnak, amelyek eredményeként még újabb típusokat fognak majd itt készíteni. Rákérdeztem, de az YL1-es kódnéven fejlesztett kompakt szedán nincs ezek között, ha azt megkapjuk, akkor indiai gyártásból – ott 2014 júniusában indul a sorozatgyártás. Valószínűleg az egyelőre gyártásban maradó ötajtós SX4-es utódának megfelelő méretű iv.4-es tanulmány alapján megvalósuló kompakt szabadidő-autó lehet az újdonság, amiről szó van. Az esztergomi gyár életét megkönnyíti, hogy az új komáromi Duna-hídnál figyelembe vették  Suzuki szállítási igényeit is, és 2017-ig megépül az a gyorsforgalmi út, ami a várost összeköti az M1-es autópályával.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!