Az Egyesült Államok NHTSA hatósága közreadta a 2012 első félévi előzetes statisztikai jelentést, amely szerint 9 százalékkal emelkedett a közlekedési halálesetek száma. A növekedés oka a szakértők szerint az, hogy az ország elkezdett kilábalni a gazdasági válságból.

Azzal, hogy egyre több embernek van állása, egyre többen autóznak és így a balesetek száma is megemelkedett, arról nem is beszélve, hogy a gazdasági válság alatt sok helyen az infrastruktúrán spóroltak, azaz leromlott az utak minősége. Utoljára egyébként 1979-ben volt hasonló mértékű növekedés, igaz akkor is csak 6,4 százalékos. A szakértők mégis bizakodóak, hiszen amíg 1979-ben 1,5 trillió mérföldet autóztak az USA polgárai, és eközben 50 331 haláleset volt, addig 2010-ben már 3 trillió mérföldet tettek meg, és 32 885 haláleset történt – a 100 millió mérföldenként 1,1 haláleset nem is olyan rossz. Azonban még ezen is van mit javítani, talán ezért is vezette be az IIHS az új, szigorúbb töréstesztjét, amelyen aztán rögtön le is szerepeltek a német prémiumgyártók.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!