A legújabb, kulcsnélküli bejutással és motorindítással rendelkező Range Roverek gyár védelmi rendszereit kijátszották a tolvajok, az internetről vásárolható készülék segítségével könnyedén el tudják lopni a nagy értékű autókat. Londonban például olyan nagy számban viszik a luxus szabadidő-autókat, hogy több biztosítótársaság egyáltalán nem köt cascót ezekre, és van, ahol csak őrzött parkolóhely megléte esetén szerződnek a tulajdonossal.

A bűnözők mintegy 1 perc alatt ki tudják nyitni az ajtót és be tudják indítani az erőforrást, a lopás pillanatától számítva pedig egy óra múlva már kompon vagy vonaton elhagyja a lopott autó Nagy-Britanniát. Még ha van is szemtanú, mire a rendőrség elkezdi körözni az autót, az már külföldön van. Londonban január-július között 294 darab Range Rovert loptak el, míg a bűnözők körében szintén kapós BMW X5-ösből 63-at. Néhány felháborodott ügyfél a gyárhoz fordult, mondván ha nem tud cascót kötni, akkor nem kell neki az autó, de a Jaguar/Land Rover szerint a vásárló feladata a biztosítás megkötése, a termékei mindeni hatályos előírásnak megfelelnek. A gyár egyébként nagyon komolyan foglalkozik a helyzettel, de ez a jelenlegi tulajdonosnak nem jelent nagy vigaszt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!