Összesen 71,5 milliárd forintos beruházással bővíti  Bridgestone a magyarországi gyárát, amelynek végén, 2017-re megháromszorozódik annak kapacitása. Franco Annunziato, a Bridgestone Europe Elnök-vezérigazgatója is hazánkba látogatott az alapkő-letételre, ahol részt vett Karato Kenji, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója, Tadamicsi Yamamoto, japán magyarországi nagykövete is.

A Bridgestone 2012 októberében jelentette be a tatabányai gyár tervezett, 267 millió eurós kibővítését, augusztusban kezdődnek el a kivitelezési munkálatok. A 11 hektáros területen fekvő új gyáregység négy éven belül várhatóan napi 18 ezer prémium minőségű gumiabroncsra – a jelenlegi 6500 darabos termelés közel háromszorosára – növeli a magyar Bridgestone gyár kapacitását. Az építkezéssel párhuzamosan már idén nyáron megkezdődik a munkavállalók toborzása is: az új gyáregységben 505 új munkahely betöltésére várják a jelentkezőket. Az új munkahelyek 15%-át csak felsőfokú végzettséggel lehet majd betölteni, a többire pedig szakmunkásokat és betanított munkaerőt is keresnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!