A Lotus akaratlanul is megválaszolja azt a kérdést, miért is olyan nagy élmény autóinak a vezetése? Például azért, mert az olajhűtő egyik csőcsatlakozása nem megfelelően lett a gyárban kivitelezve, amelynek eredményeként motorolaj kerülhet a hátsó abroncsokra, tapadásvesztést okozva, illetve a forró kipufogóra és motorblokkra is, ami meg az autó leégését eredményezheti. Annak tudata, hogy ez bármikor bekövetkezhet, egy alap izgalmi állapotot jelent a vezetőnek.

A Lotus visszahívja az érintett autókat, néhány 2007 novembere és 2011 júliusa között készített Elise és Exige, illetve 2010 szeptembere és 2011 szeptembere között gyártott Evora kupét. Az Egyesült Államok NHTSA hivatalának közleménye szerint összesen 860 autó lehet potenciálisan hibás – 780 Elise és Exige, 80 Evora -, amelyeknél az olajhűtő egyik rossz csőcsatlakoztatása menet közben a rázkódástól kilazulhat. Nem új problémáról van szó, ugyanezen okból a Lotus korábban már visszahívta egyszer a 2004, 2005 és 2006-os modelljeit, majd egy második alkalommal a 2007-es és 2008-as, az Egyesült Államokban eladott autóit.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!