Már azelőtt is több művészt alkalmazott a General Motors, mielőtt az autógyártók közül elsőként megalapította a formatervező részlegét. Art Ross volt a dizájnerek főnöke 1935-ben, aki a márkakereskedő Wes Rydell és felesége, Vivian megbízásából felvázolta egy Cadillac kupé megjelenését.

Nem tudni, milyen okból, de az első vázlatot követően megakadt a projekt, nem készültek részletesebb tervek, és a megvalósítás is elmaradt. Annyit lehetett tudni a papíron látható ábrán kívül, hogy egy Cadillac szedán megrövidítésével, alacsonyabbra alakításával jött volna létre a kupé, amely levehető fémtetőt kapott volna.

Chip Foose a rajzot és a pár szavas leírást alapul véve kezdte meg az autó megvalósítását, egy 1939-es Cadillac Series 60 Sedan alapján. Csak a megjelenés marad klasszikus, ahol lehet, a mai kor kényelmi (légkondicionáló) és biztonsági (fékrendszer) berendezéseit kapja a Madam X fantázianévre hallgató autó, amelyet még a nyár vége előtt be fognak mutatni.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!