Hivatalosan is elkezdte a Volvo az XC60-as szabadidő-autó generációváltásának az előkészítését azzal, hogy az erősen álcázott prototípust a meglehetősen zsúfolt Amszterdamban küldte az utcára; nem csoda, hogy lefényképezték az elég feltűnő járművet, a képeket a Jurgen80 nevű felhasználó töltötte fel a holland Autojunk oldalra.

Amennyire az megállapítható, a hátsó szélvédő laposabb szögben áll majd az XC90-esnél, és az övvonal is lendületesebben emelkedik – a pontos ablakvonal ugyan nem látszik, de a kilincsek elhelyezése árulkodik. A bal első sárvédőn ott látjuk az elektromos csatlakozó fedelét, ami plug-in hibrid hajtásra utal, a hírek szerint nem csak a 90-es modellsorozatban alkalmazott 407 lóerő rendszerteljesítményű, hanem az új, a 40-es sorozat számára fejlesztett gyengébb (háromhengeres turbós benzinmotor) benzin-elektromos hibrid hajtás is elérhető lesz ebben a karosszériában. A legjobb tippek szerint a Párizsi Autószalonon előtanulmányt láthatunk majd, amelyet a 2017-es Genfi Autószalonon követ majd a leleplezés, a forgalmazás pedig a jövő év második felében indul majd.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!