Úgy tűnik, a Mercedes nem a klasszikus értelemben vett szabadidő-autót készít az új kompaktmodelljéből, hanem egy öszvért, amely inkább csak egy kicsit emelt karosszériás személyautó.

Ennek az autónak még nem ismerjük a végleges nevét, valószínűleg a GLA-osztály lesz majd a hivatalos jelölése. A karosszéria nagyjából olyan hosszú lesz, mint a normál A-osztály esetén, de attól azért eltér: a vastag álcázás ellenére láthatjuk az oldalsó ablakok körvonalát, amely hasonlít, de azért eltér a már ismert személyautótól. Valószínűleg ugyanez igaz a még nem látható részletekre is.

Műszakilag nagy újdonság nem várható, alapból csak elsőkerékhajtással rendelkezik majd az emelt Mercedes kompakt, összkerékhajtás csak a nagyobb teljesítményű motorokhoz lesz elérhető felár ellenében.

A másik újdonság a kecskeméti Mercedes gyár második típusa, a CLA-osztály elnevezésű négyajtós sportkupé, amelyet Szűcs Nándor nevű olvasónk fényképezett le Kecskeméten, a Batthyány utcában parkolva. Magyar próbarendszámmal vitték ki az utcára az erősen álcázott prototípust, amelyet aztán fényes nappal hagytak ott a forgalmas utcán. Lehet, hogy nem is véletlenül…

Az is igaz, hogy amióta álcázás nélkül sikerült Izlandon lefényképezni a kocsit, olyan sokat már is titkol a Mercedes. Az utastérről is sikerült képet készíteni, de arra gondosan ügyelt az autó használója, hogy a gyári takaróval eltakarja a fontos – várhatóan a kupénál egyedi – részeket. A CLA bemutatkozása Észak-Amerikában várható (valószínűleg a Los Angelesi Autószalon), a GLA öszvért Genfben tanulmányként, a Frankfurti Autószalonon szériaautóként ismerhetjük majd meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!