Elméletileg teljesen egyszerű a forgalmi helyzet, sokan vannak az úton, de jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. Ennek figyelembe vétele már meghaladja a Nissant (vagy még inkább a helyi gyártású Yulont) vezető fiatalember képességeit, hiszen jó öt másodperces pirosba hajt bele.

Balszerencséjükre a zöldre induló, a sor elején álló robogósok pont ekkorra érnek oda, közülük négyet felborít emberünk, az egyik kétkerekűn még egy kisgyermek is utazik. Látván, mit művelt, kiszáll az autóvezető, nézelődik egy keveset, majd jobbra távozik a helyszínről. Nem az első és nem az utolsó cserbenhagyást láttuk, de megvan a rendszám, úgyhogy a felelősségre vonás elől nem menekülhet. A legmegdöbbentőbb rész azonban csak most jön, a földön fekvő robogók és emberek mellett különösebb interakció nélkül hajt el egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó, még csak meg se kérdezi, mi a baj. Nem mintha a többi közlekedő, köztük a felvételt készítő autó vezetője rohanna segítséget nyújtani. Úgy tűnik, Tajvanon a segíts magadon dívik…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!