Számháborút indított a Mercedes, az új generációs Digital Light névre hallgató LED-es fényszórójában oldalanként 4096 apró LED-es fényforrás világít, ami a jelenlegi speciális funkciók (szembe jövő vagy előttünk haladó körbevilágítása, kanyarfény) mellett új dolgokra is képessé teszi a lámpát: a figyelmeztető táblákat képes megjeleníteni az autó előtt az aszfalton, vagy épp a veszélyre figyelmeztet az esetleg az autó haladási irányába mozduló tárgy/személy megvilágításával – a gyalogosoknál nyakig világítja meg a testet, hogy ne vakítsa el azokat.
mercedes2
A Daimler szerint igazából nincs forradalmi újdonság, épp csak annyi történt, hogy a meglévő LED-es technológiát újfajta vezérléssel kombinálják. Újdonság, hogy például a hiányzó útburkolati jelzéseket is képes az aszfaltra vetíteni a lámpa, a gyalogosok például biztos meglepődnek majd azon, ha megjelenik előttük az egyébként kopott zebra-felfestés, de a táblafelismerő által legutóbb felismert figyelmeztető jelzést is meg tudja jeleníteni a rendszer az autó előtt. A közeljövőben ígéri a Mercedes a technológia megjelenését a közúton, értsd az S-osztály modellfrissítésénél a sorhatos dízel visszatérése mellett ez lesz a nagy hír.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!